Egalisatievloeren

Een egalisatievloer is over het algemeen een voorbereidende vloer voor een vloerafwerking en wordt direct in het werk op de ondervloer aangebracht.

Meer informatie over egalisatievloeren vindt u op deze pagina. Kunt u het antwoord op uw vraag hier niet vinden? Wij helpen graag verder. Kijk op pagina contact voor onze gegevens, openingstijden en het contactformulier. Wilt u een offerte aanvragen, dan verzoeken wij u vriendelijk dit te doen via onze pagina offerte. Is dit toch niet het type vloer wat u zoekt; kijk dan gerust verder op onze website en zie in welke vloeren wij nog meer gespecialiseerd zijn.

Contact opnemen

Egalisatievloeren

Een egalisatievloer wordt aangebracht met als doel;

  • de bestaande ondergrond mooi egaal en vlak te maken, zodat een perfecte ondervloer ontstaat, voor een later aan te brengen vloerafwerking.

Egaline is een vloeibare en zelf-nivellerende mortel die in meerdere soorten leverbaar is. Hierdoor kan deze mortel in principe op elk type ondergrond aangebracht worden, zolang deze maar vlak, ruw, schoon, droog, stabiel, vet-, olie- en stofvrij is, geen losse delen, gaten-kieren en/of openingen bevat. Om het hechtvermogen van de egalisatievloer met de ondergrond te vergroten is het raadzaam om deze vooraf met een hechtprimer te behandelen. Dit voorkomt tevens dat het water te snel uit de mortel wordt onttrokken.

De dikte van een egalisatievloer is afhankelijk van de ondergrond en varieert meestal tussen de 1 en 30mm. Voor de droogtijd van egalisatievloeren wordt een richtlijn van 12 uur per mm vloerdikte aangehouden. Let wel; de omgevingsfactor en soort egaline kunnen van invloed zijn op het drogingsproces.

Bij het vervaardigen van egalisatievloeren nemen wij de droge, kant-en-klare egaline, die in zakken van 25kg per stuk op een pallet verpakt zijn, mee of laten deze op de bouwplaats bezorgen. Een werknemer verplaatst de zakken egaline handmatig naar de werkplek, doet daar de mortel in een metselkuip en voegt hier water bij waarna hij deze met een mixer mengt tot een goede vloeibare en zelf-nivellerende mortel. Als mengen om een of andere redenen op die manier niet kan, wordt door ons een egaliseerpomp ingezet. Hierbij vult een werknemer de pomp handmatig met de droge, kant-en-klare egaline en voegt er water bij. Als de mortel gemengd is wordt deze via slangen naar de werkplek getransporteerd.

 

Kortom; egalisatievloeren zijn egaal, vlak, sterk, flexibel, zelf-nivellerend, snel droog, toepasbaar op bijna elk type ondergrond en meestal verlengend voor de levensduur van de uiteindelijke vloerafwerking maar ze zijn niet uit te sluiten van scheurvorming, niet bestand tegen vocht van onderuit, niet waterpas doordat de glooiingen van de ondergrond worden gevolgd, niet geschikt als eindafwerking en voor afschot.

Offerte?

Heb je specifieke wensen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact

met ons op

Heb je vragen of wil je graag snel met ons in contact komen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×